Saison Cazeau - Brasserie de Cazeau

Saison Cazeau

Een echt seizoensbiertje, lekker verfrissend! Proef het in de zomer op een leuk terrasje…

Aanvankelijk was het seizoensbier een biertje dat voor de zomer gebrouwen werd voor de seizoensarbeiders in de landbouw die tijdens de warme maanden aan de slag moesten. Het had een laag alcoholgehalte en een uitgesproken bitterheid waardoor het erg verfrissend was.

Wij wilden een écht seizoensbier aanbieden waarvan de productie in de tijd beperkt is. De ouders van Laurent Agache hadden een artisanaal aperitief ontwikkeld op basis van verse vlierbloesem dat erg in trek was tijdens familiefeesten. Wij probeerden dan ook om deze bloem te gebruiken om onze Saison te maken.

De vlierbloesem viel in combinatie met Sterling-hop erg in de smaak tijdens de eerste tests: de bitterheid van de hop benadrukt door de bloesem zorgde voor een nieuwe en erg aangename frisheid.

Het volgende jaar, kort na het bloeien van de vlier, kwam onze Saison Cazeau op de markt.