Innovation

Het idee voor een nieuw bierrecept komt vaak per toeval. Aanvankelijk gaat het om de ontdekking van een nieuwe soort mout of hop die spreekt tot de verbeeldingskracht van de brouwer. De geur van een hoppebloem of de smaak van een nieuwe malt kan een nieuw idee doen rijpen.

Nieuwe bieren worden eerst in het laboratorium ontwikkeld, in een kleine installatie van 20 liter. Als de tests afdoende blijken en het team tevreden is, mogen vrienden en kennissen ook proeven en hun mening geven. Dat is een goede manier om een idee te krijgen van de manier waarop onze projecten door de markt onthaald zouden worden. Het gebeurt dan ook vaak dat bepaalde bieren, die eerst wel oké leken te zijn, het laboratorium toch niet uitkomen.

 

Innovation2

Op basis van deze meningen en commentaren wordt het recept aangepast en daarna in de hoofdinstallatie gemaakt. Na de eerste brouwresultaten worden de verhoudingen van de verschillende ingrediënten na proeven vaak nog aangepast. Na enkele pogingen wordt het recept definitief goedgekeurd. Het nieuwe bier kan dan weldra door het grote publiek genoten worden.